Zielone babeczki! samo zdrowie!

Przepyszne zielone babeczki. Idealne na Wielkanocny stół!

Polecam dla osób na diecie bez pszenicy, bez mleka.
Idealne na Wielkanoc! Piękny zielony kolor zachęca!

Z podanego przepisu wychodzi 12 pysznych babeczek.

MIKSTURAZDROWIA.PL-zielone-babeczki

Przepis idealny, odpowiedni zarówno dla użytkowników urządzenia Thermomix jak blenderów, mikserów czy urządzenia do robienia koktajlu! Bardzo prosty. Zawsze wychodzi.

Chętnie czytane także:

loading…


Składniki:
100 g liści szpinaku baby
150 g mąki jaglanej (lub pszennej dla osób bez alergii lub orkiszowej)
100 g wiórków kokosowych
100 g mleka migdałowego / kokosowego (zwykłe jeśli ktoś woli i może)
65g oleju
80g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Polub na FB MiksturaZdrowia.PL – domowe sposoby na zdrowie, urodę, odchudzanie i zdrowy styl życia.

Przepis:
Nagrzewamy piekarnik do temperatury około 180°-200°C.
Do naczynia miksującego (wysokiej miski, pojemnika na koktajl) wlewamy mleko i olej, wrzucamy szpinak. Miksujemy do uzyskania zielonego mleczka (z bardzo małymi kawałkami szpinaku) -Thermomix- 15sek/obroty8.

Dodajemy pozostałe składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, wiórki.
Delikatnie mieszamy. (Thermomix obroty wsteczne, 6 sek/obroty 5).

Nakładamy do foremek papierowych (podwójnie złożonych) lub silikonowych.
Pieczemy około 30 minut. Należy sprawdzić czy patyczek się nie przykleja.

Dla wielkich łasuchów po upieczeniu można dodatkowo polać polewą czekoladową lub lukrem. Posypać wiórkami na wierzchu.

Jeśli zainteresował Cię ten wpis udostępnij go, sprawdź też inne wpisy.

loading…


Comments

comments

You may also like...

error: Content is protected !!
Histats.com © 2005-